Haberler


'Çakma' Ulusoy
  • Yorumlar: 0
  • 05 Aralık 2013 11:31
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2395
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

'Çakma' Ulusoy

0 0

Ankara, Trabzon ve Eskişehir’deki binlerce ailenin derdi şu sıralar Ankara merkezli ‘Ulusoy İnşaat Taahhüt Oto. Reklamcılık Nakliyat’ isimli şirketin maketten sattığı dairelerinin akıbetinin ne olacağı yönünde. Çetin Ulusoy ve Erdal Çelik, Trabzon’da bulunan şirketlerini 2007’de Ankara’ya taşıdı. Ankara Söğütözü’nde bulunan bir iş hanında büro kiralandı. Ulusoy İnşaat ofisi burada açıldı. Seçilen iş merkezinin adı da Ulusoy İş Hanı oldu. Böylelikle, gelen müşteriler, han ile şirketin aynı kişilere ait olduğunu düşündü. Ancak gerçekte hanın sahibi değil, kiracıydılar. Dairelerin önemli bir bölümü de bu handaki ofiste satıldı.

PROFÖSÖRLER DE DAİRE ALDI 
Şirket, Trabzon, Eskişehir ve Ankara’da toplam 9 projede bin 640 konut geliştireceğini duyurdu. Projelerin tanıtımı için etkin bir tanıtım atağı başlatıldı; reklam filmleri çekildi, bilboardlara afişler asıldı. Daireler maket üzerinden pazarlandı. Daire alanların önemli bir bölümünü üst düzey memurlar oluşturdu. Gazi Üniversitesi’nden 2 profesör de daire alan kişiler arasında yer aldı. Kimi daire sahibi peşin ödeme yaptı, kimi bir bölümünü peşin bir bölümünü senetle ödedi.

Önemli bir bölümü 2010’da satılan dairlerin 24 ayda teslim edilmesi gerekiyordu. Zaman geçtikçe huzursuzluk da arttı. Daire sahipleri üzerindeki ilk şoke edici durum, Ulusoy İnşaat’ın Ulusoy İş Hanı’ndan taşınması ile oldu. Şirketin adresi sık sık değiştirildi. Projelerin bir bölümü yarıda kalırken bir bölümüne ise çivi dahi çakılmadı. Bazı projelerin üzerinde ise haciz bulunuyor. Toplanan 50 milyon TL seviyesindeki paranın nerelere aktarıldığı, daire sahiplerine ödemelerin yapılıp yapılmayacağı ise tartışma konusu.

HALUK ULUSOY AKRABAM
Daire sahipleri, dolandırıldıkları düşüncesiyle bir araya gelmeye, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıkları süreçte Haluk Ulusoy’un İstanbul’daki avukatı Bayram Saral’ın da kapısı çalındı. Bir kısım mağdur adına hareket eden Avukat Özlem Karayel, Avukat Saral’ın bürosunu aradı müvekkillerinin durumunu aktardı. Ulusoy İnşaat’ın ortaklarından Çetin Ulusoy’un çevresine, ‘Haluk Ulusoy’un yakın akrabası olduğunu, Ulusoy Holding bünyesinde olduklarını’ söylediğini bildirdi. Bürodan verilen yanıt söz konusu şirketle bir ilgilerinin olmadığı, Haluk Ulusoy’un ise Çetin Ulusoy’u tanımadığı şeklinde oldu. Benzer şikâyetler Haluk Ulusoy’a da gidince Avukatı geçtiğimiz şubatta gazetelere ilan verdi, Ulusoy İnşaat ile ilgilerinin olmadığını duyurdu.

16 KİŞİ GÖZALTINDA
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu ile ilgili bir hafta önce önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturma savcısının talimatı ile şirket ortakları Çetin Ulusoy ve Erdal Çelik ile birlikte akrabaları ve çalışanlarından oluşan 16 kişi  gözaltına alındı. 11 kişi savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı. Savcı, Ulusoy ve Çelik ile birlikte 3 kişiyi daha ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti ancak mahkeme serbest bıraktı.

HELALLEŞME OLACAK AMA ZAMAN ALACAK
Konuya ilişkin Ulusoy İnşaat adına açıklama ise şirket avukatı İsmail Yıldırım’dan geldi.  Yıldırım, şirket sahiplerine yönelik suçlamalar arasında, ‘maket üzerinde ev satışı yapma’, ‘sürekli adres değiştirme’ ve ‘Ulusoy Holding sahipleri ile akraba’ oldukları söylemlerinin olduğuna işaret etti.

Önceleri 40 kişinin çalıştığı şirkette şimdilerde tek muhasebecinin kaldığına işaret eden Yıldırım açıklamasının devamında “Mağdurlar ödemiş oldukları paraları geri istemekte haklı. Müvekkilim iddia edildiği gibi dolandırıcı değil. Sürekli adres değiştirmesinin tek nedeni, kira giderini azaltmaktı” şeklinde konuştu. Yıldırım, şirketin ettiğini, borçları ödemeyi planladığını kaydederek “Şirket üzerine kayıtlı 400 taşınmaz ve 27 araç kayıtlı. Hepsi hacizli. Müvekkilimiz tüm mağdurlara yapacağı  projelerden daire vererek helalleşmeyi planlamakta. Bu süreç biraz zaman alacaktır” dedi.

Dinçer GÖKÇE
Hürriyet

Haber Kaynağı: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25281763.asp

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.