Haberler


CHP'den sandık güvenliği toplantısı
  • Yorumlar: 0
  • 08 Haziran 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1967
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

CHP'den sandık güvenliği toplantısı

0 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı, Osman Korutürk ve İzzet Çetin ile parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP olarak seçimlere her yönüyle hazırlandıklarını bildirdi.

Seçmen sayısındaki artış, seçmen pusulalarının yeterli miktardan fazla basılması gibi seçmenin kafasını karıştıran gelişmeler olduğunu ve bunları yakından takip ettiklerini ifade eden Batum, Başbakan'ın bu tür sorulara cevap vermek yerine ''gülerek izledikleri'', yeni bakanlıklarla ilgili açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Batum, seçimlere yönelik söylentilerin seçmeni ürkütmeye, korkutmaya yönelik olduğunu savunarak, seçmenlerden korkmadan sandığa giderek oylarını kullanmalarını istedi.

Geçmiş dönemlerde sandık başlarında parti olarak gerekli önlemleri almamış olabileceklerini ancak bu seçimlerde 199 bin 207 sandıkta, sandık tutanaklarını tek tek kontrol edeceklerini anlatan Batum, şöyle konuştu:

''Görevlilerimiz sonuçları bize bildirecek ve bizde bu sonuçları YSK'dan aldığımız sonuçlarla karşılaştıracağız. Bugüne kadar bu organizasyonu kuramamıştık ama gördük ki Hükümet bu konuda en ufak bir adım atmıyor. Bizde bu nedenle 600 bin kişilik bir kadro oluşturduk. Ayrıca YSK'nın programına eşdeğer bir programda sayın Emrehan Halıcı başkanlığındaki bir kadro tarafından hazırlandı. YGS'ye hile karıştıran bir hükümet her şeyi yapabilir ama seçmenler endişe duymasın, bu sefer CHP gerekli tüm önlemleri aldı, bunların tamamını kontrol edecek, tamamını denetleyecek. Buradan çok açık söylüyorum, gerek il bazında, gerek ilçeler gerek sandıklar bazında, gerek valiler kaymakamlar bazında, Hükümetin istekleri talepleri veya çıkarları doğrultusunda bir şey yapacağını zanneden arkadaşlara çok açık söylüyorum, eğer bu tür eylemler olursa açık açık net kanıtlarıyla ortaya koyacak şekilde örgütlendik. 2007'deki gibi sürekli endişe duyacağımız bir sonuç olmadan tüm bunları denetleyebileceğiz. Oyların kullanılması, sayımı ve sonuçlarının açıklanarak adayların mazbatalarını alacağı sürece kadar biz sistemimizi kurduk.''

CHP Genel Merkezinde seçim koordinasyon merkezi oluşturduklarını ve seçim günü sandık tutanaklarının tamamını sistemlerine gireceklerini de belirten Batum, en ufak aksaklığı ve yasa dışı bir durumu ise yargıya taşıyacaklarını ve takipçisi olacaklarını bildirdi.

Batum, sandık görevlilerin eğitimi çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, Doğu ve Güneydoğu'daki görevlilerin güvenliğiyle ilgili bir soruya karşılık verirken, oradaki güvenliği sağlamanın iktidar partisinin görevi olduğunu söyledi.

Halıcı da CHP olarak bu seçimlere her yönüyle detaylı bir hazırlık yaptıklarını ifade ederek, ''Toplumun büyük bir kesiminde sonuçların doğru bir şekilde yansımaması endişesi var. Aylardır ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Sandık bilgileri, seçmen bilgileri gibi konuları internet sitemiz aracılığıyla vatandaşlarımızla paylaştık, paylaşmaya da devam ediyoruz. Bütün yurttaşlar seçime gitsin ve güvenli bir şekilde oylarını kullansınlar. CHP'nin bütün sandıkların başında görevlileri olacak. Coşkulu bir seçim geçmesini istiyoruz'' dedi.

Halıcı, YSK'den bütün sandık tutanaklarının taranarak internet ortamında yayınlanması talebinde bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını da söyledi. Halıcı, ilerleyen seçimlerde Türkiye'nin mutlaka bu uygulamaya geçeceğini bildirdi.

Halıcı, bir oyda dahi yanlışlık olsa bunu bulup, mutlaka düzelttirilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Halıcı, seçmenlerden de oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

Osman Korutürk de uluslararası örgütlerin Türkiye'deki seçimlere büyük önem verdiğini belirterek, önemli kuruluşlardan çok sayıda temsilcinin seçimleri izlemek amacıyla Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.