Haberler


ÇETKODER tüm partileri, aday adayı ve adayları uyardı.
  • Yorumlar: 0
  • 12 Kasım 2013 17:37
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1635
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ÇETKODER tüm partileri, aday adayı ve adayları uyardı.

0 0

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi 2014 YEREL SEÇİMLERİ nedeniyle tüm partileri, aday adayı ve adayları uyardı.

Çevre, görüntü, gürültü kirliliği yaratmayın” Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi önümüzdeki günler yapılacak olan yerel seçimler öncesi şimdiden tüm partileri ve aday adayları ile adayları çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı.

DOĞAYI, ÇEVREYİ KİRLETMEYELİM
ÇETKODER Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş
Yaklaşan 2014 yerel seçimleri nedeniyle partilerde hummalı bir çalışma trafiği gördüğümüz gibi, partilerin çatısına doluşan aday adayı kardeşlerimiz inde birbirinden ilginç afişli, broşürlü, el ilanlı çalışmalarına tanık oluyoruz. Artık devir bundan 50 yıl önceki devir değil. Teknoloji ve bilgi iletişim araçları dâhil çok şey hayatımızda değişti. Adaylar ve seçime katılan partiler, çevreye ve doğaya karşı daha dikkatli, duyarlı olmak zorunda. Çevreyi, doğayı kirletecek her tür çalışmadan uzak durmalılar ” dedi.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YARATMASINLAR
Dernek Genel Başkanı Göktaş, “Seçime katılım yapacak şu anki aday adayları yarınlardaki adaylar lütfen görüntü ve gürültü kirliliği yaratacak eylemlerden kaçınsınlar. İnsanların sağlıklı yaşamlarını etki edecek her tür kirlilikten kaçınsınlar. Toplum artık yüksek sesle müzik dinlemek, yüksek sesle korna çalınması, propaganda yapılmasından oldukça rahatsız. İnsanların yaşamsal huzurlarını bozacak her tür çalışmadan kaçınsınlar. Kendileri bir hak arayışı ve hizmet gayreti içinde iken vatandaşın hak ve hukukunu çiğnemesinler. Hastası var, yatalak olanı var, emekli olup dinlenmeye ihtiyacı olan yaşlılarımız var. Evinde küçük bebeği olan var. Kimse davranış ve hareketleri ile eylemleri ile bir başkasını rahatsız etme hak ve hürriyetine sahip değil. Unutmasınlar Tüketicinin hak ve hukukuna saygılı davrananlar her zaman kanacaklardır” dedi.

KAMU ALANLARINA, KAMU MALLARINA, ÖZEL ALANLARA DİKKAT
Genel Başkanı Göktaş, “Seçim öncesi aday adayları ve seçim sırasında adayların afişleme süsleme gibi çalışmalarında kamu alanlarının, kamuya ait ortak kullanım alanlarının kirletilmemesine özen gösterildiği gibi, özel alanların dokunulmazlığına, konut dokunulmazlığına dikkat edilmelidir. Her önünüze gelen yere afiş yapıştırmak, çevreyi kirlettiği gibi, doğal görüntüyü bozduğu gibi, yaşamsal alana tehdit oluşturmaktadır. Bu bağlamda, elektrik trafolarına, ptt kutu ve santrallerine, doğalgaz kutularına, bahçe duvarlarına, okul ve apartman duvarlarına, apartman ve evlerin kapılarına, duvarlarına, yol ortasındaki çiçekliklere, ağaçlara, telefon ve elektrik direklerine, mobese direklerine, boş gördükleri bina ve evlerin yüzeylerine afişleme, ilan asma gibi gayretlerden vazgeçsinler. Bu suçtur. Bunun cezası da bellidir. Kimse ses çıkarmaz ise bile, bizler tüketici ve çevre kuruluşları olarak yurt geneli 81 ildeki kumuş olduğumuz gönüllü ekiplerimiz ile bunlar ile mücadele edeceğimizi, haklarında yasal işlem yapılarak cezalandırılmalarını sağlayacağımızı şimdiden bildiririz ” dedi.

ÇEVRE HUKUKUNA SAYGILI BİR SEÇİM ÇALIŞMASI SÜRDÜRSÜNLER
Genel Başkanı Göktaş, “Partiler ve tüm adaylar çağın gereklerine uygun ve insanca, uygarca çalışmalar ile çevre hukukuna saygılı bir biçimde çalışmalarını sürdürsünler. Vatandaşı, toplumu, kamuyu rahatsız edici, görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan her tür eylem, çalışma ve propaganda taktiğinden vazgeçsinler” dedi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.