Haberler


ÇAYYOLU’nun ilçe olması için 4. kanun teklifi de verildi...
  • Yorumlar: 0
  • 01 Eylül 2005 18:56
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1945
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ÇAYYOLU’nun ilçe olması için 4. kanun teklifi de verildi...

0 0

Ümitköy adında bir ilçe...

“Çayyolu ilçe olmalı” Çayyolu’nu gören, bilen tanıyanların hepsi bunu söylüyor. Geçen dönem DSP Milletvekili Uluç Gürkan, DYP Milletvekili Saffet Arıkan Bedük, adını tespit edemediğimiz MHP’li bir milletvekili tarafından verilen önergelere, bu dönemde 28/02/2004 tarihinde ANAP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir’in Ankara İlinde Ümitköy adıyla bir ilçe kurulmasını öngören bir kanun teklifi verildi. 

3 Mart 2004 tarihinde İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen kanun teklifi, aradan bir yıl geçmesi üzerine 8.03.2005 tarihinde Prof. Dr. Dursun Akdemir’in talebi üzerine TBMM İçtüzüğünün 37. maddesi gereğince doğrudan TBMM gündemine alınması yoluna gidildi.

Akdemir’in sadece Ümitköy ile ilgili olarak değil, Batıkent ve Bahçelievler’le ilgili de ilçe oluşumu önerileri bulunuyor. Akdemir bunlar arasından sadece Ümitköy’ü TBMM Gündemine taşımış bulunuyor...

ÜMİTKÖY ADINDA BİR İLÇE...
Dönem: 22 Yasama Yılı: 3
T.B.M.M. (S. Sayısı: 800)

Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir’in; Bir İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ve İçtüzüğün 37 nci Maddesine Göre Doğrudan Gündeme Alınma Önergesi (2/263)
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
28 Şubat 2004 tarihinde TBMM Başkanlığına sunmuş olduğum “Ankara İlinde Ümitköy Adıyla Bir İlçe Kurulmasına Dair 2/263 Esas Numaralı Kanun Teklifim” havale edildiği Komisyonlarda bugüne kadar görüşülemediğinden, Teklifimin İçtüzüğün 37 nci maddesi gereğince doğrudan gündeme alınması hususunda gereğini arz ederim. 
Dursun Akdemir
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Ankara İlinde Ümitköy Adı ile Bir İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur.
Gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 28.2.2004
Dursun Akdemir

GEREKÇE
Ümitköy Mahallesi Ankara-Eskişehir yolu üzerinde modern bir yerleşim merkezidir. Bu merkez daha çok konut ağırlıklı olup, halen bağlı olduğu Yenimahalle İlçesinden son derece kopuk bir bölgedir.

Ümitköy, Ortadoğu Teknik Üniversitesinin sınırlarının bittiği yerden başlayıp Bilkent-Hacettepe Kampusları ile Beytepe Köyü-Ümitköy-Çay-yolu yerleşim yerleri ve Yenimahalleye bağlı köyleri içine alan geniş alanı kapsar. Buranın İlçe yapılması, bu bölgede yaşayan vatandaşları büyük ölçüde rahatlatacak, kent merkezinin yükünü azaltacak, şimdilik sadece konut alanı olarak kullanılan bu bölgenin ticarî ve sınaî işyerlerinin açılması ile yeterli bir yerleşim birimi haline gelmesi sağlanacaktır.

Ankara’nın gelişme alanı Eskişehir yoluna doğru olduğu için önümüzdeki 15 yıl içinde Ümitköy İlçesinin nüfusu yaklaşık 350.000 civarında olacaktır. Şimdi bu bölgenin ilçe yapılarak hizmetlerin vatandaşın ayağına götürülmesinde büyük faydalar sağlayacağı mütalaa edilmektedir.

Yukarıda açıklanan hususlar sebebi ile Ankara İlinde Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları içinde, Ümitköy adında bir ilçe kurulması gerekli görülmüş, bu amaçla Kanun Teklifi verilmiştir.

IĞDIR MİLLETVEKİLİ DURSUN AKDEMİR’İN TEKLİFİ

MADDE 1. - Ekli (1) sayılı listede adları yazılı Belde ve Mahalleleri Kapsamak ve Merkezi Ümitköy olmak üzere Ankara İlinde Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içinde Ümitköy adı ile bir ilçe kurulmuştur.

MADDE 2. - Bu Kanunla kurulan ilçede merkezi idare tarafından oluşturulacak teşkilata ait kadroların oluşturulmasında Bakanlar Kurulu yetkilidir.

GEÇİCİ MADDE 1. - Bu Kanunla kurulan ilçede ilçe idare kurulu oluşturuluncaya kadar bu yerdeki işlerle ilgili olarak eskiden bağlı bulunduğu il ve ilçenin il ve idare kurulları görevli ve yetkilidir.

MADDE 3. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
ÜMİTKÖY İLÇESİNE BAĞLANAN KÖY VE MAHALLELER
Ümit Mahallesi, Alacatlı Köyü, Aşağı Yurtçu Köyü, Yukarı Yurtçu Köyü, Balkuyumcu Köyü, Çayyolu Köyü, Fevziye Köyü, Dodurga Köyü, Şehitali Köyü, Çayyolu Mahallesi, Beytepe Köyü

Not: Beytepe Köyünün yerleşim alanı Yenimahalle, Çankaya ve Etimesgut İlçeleri arasında çeşitli ihtilaflara neden olmakta, idarî ve yargı konularında da sorunlar oluşmaktadır. Beytepe Köyünün bütünü ile kurulacak olan Ümitköy İlçesine bağlanması ile bu sorunlar giderilmiş olacaktır.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.