Haberler


ÇANKAYA’DA DİRENİŞİN PARKI AÇILDI
  • Yorumlar: 0
  • 21 Kasım 2013 01:42
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1798
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ÇANKAYA’DA DİRENİŞİN PARKI AÇILDI

0 0

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ODTÜ A4 Kapısı yanında yer alan Berfo Ana Parkı’nı düzenlenen törenle hizmete açtı. Berfo Ana’nın görüntülerinden oluşan ve “ben anayım, ben oğlumu istiyorum” sözlerinin yer aldığı kısa filmin de gösterildiği törende duygusal anlar yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekillleri Levent Gök, Durdu Özbolat, Veli Ağbaba, Kadir Gökmen Öğüt, Ensar Öğüt,  CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, Berfo Ana’nın ailesi ve yakınları, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yanı sıra Cumartesi Anneleri’nin de yer aldığı törende, konuşmacıların sözleri sık sık “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Gün gelecek devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek” sloganlarıyla kesildi.

“BERFO ANA’YI YAŞATMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Direnişin sembolü, ana çığlığının yılmaz simgesi Berfo Ana’yı yaşatmaktan kıvanç duyuyoruz” dedi.

Parkın bulunduğu yerle de ismiyle de direnişin simgesi olduğunu vurgulayan Tanık, “ODTÜ, Cemiller gibi çok sayıda devrimciyi şehit vermiş bir okuldur. Her açıdan en iyi beyinleri yetiştiren okul, ülkeye ve dünyaya sahip çıkan bir yapıya sahiptir. Bugünlerde, halkların kardeşliği için mücadele ederken canlarına kıyılan gençlerimiz gibi ODTÜ’nün de canına kıyılmak isteniyor. ODTÜ ile kenti ayıracak yol yapım çalışmalarının ve duvarın hemen dibinde olan Berfo Ana’yı direniş kapısıyla buluşturduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Parkta yer alan Berfo Ana anıtının heykeltıraşı Metin Yurdanur’a çok içten teşekkür ettiğini belirten Tanık, “Sanatçımızın yüreği de Berfo Ana’nın çığlığıyla derinden titremiş olmalı ki cumartesi annelerinin acılarını çok net ve özgün bir şekilde açıklayan bir anıt yaptı” dedi. Tanık, parkın ayırıcı işler yerine, insanları kardeşliğe çağıran bir atmosfer oluşturacağını belirterek sözlerini, “Berfo Ana’ya, Cemil Kırbayır’a, ODTÜ’ye ve tüm devrimcilere selam olsun” diye bitirdi.

“CEMİL’İ DE ANNELERİ DE UNUTTURAMAZSINIZ”

Berfo Ana’nın kardeşi Torun Karakaya, Türkiye’de ilk kez acılı bir annenin adının bir parkta yaşatılacağını ifade ederek, Çankaya Belediyesi’nin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtirken, Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır da, insan soyunu katledenlerin Cemilleri unutturmak için ellerinden geleni yaptığını belirtti. Kırbayır, “Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara’nın bozkırında soy ismine yakışır bir şekilde şahlanarak, ‘Cemil’i de anneleri de unutturamazsınız’ tavrı gösterdi. Bizlerin içine su serpen Başkan Tanık’a da, Berfo Ana anıtını yapan sanatçı Yurdanur’a da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Berfo Ana’nın, demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermiş tüm yoldaşların annesi olduğunu belirtti. Berfo Ana ve onun gibilerin 30 yıl nasıl çile çektiğini Galatasaray Lisesi önünde oturarak yakınlarını arayanların çok derinden bildiğini ifade eden Tekin, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin hala acılarla sürdüğünü, Gezi Direnişi’nde gençlerin öldürüldüğünü belirtti. Tekin, Başkan Tanık’ı Berfo Anaların yaşaması için, özgürlük ve demokrasiye verdiği katkılar nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi.

“PLAKETİ CUMARTESİ ANNELERİ ADINA ALIYORUM”

Parkın açılışının ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in elinden Berfo Ana plaketi alan, oğul Mikail Kırbayır, “Ben bu plaketi tüm cumartesi anneleri ve insan hakları savunucuları adına alıyorum” dedi.

Törende hazır bulunan Devrimci 78’liler Derneği adına da Genel Sekreter Mehmet Özer, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkür plaketi sundu.

Tören, Berfo Ana Anıtı’nın heykeltraş Yurdanur’un yanı sıra Berfo Ana yakınlarıyla birlikte açılmasıyla sona erdi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.