Haberler


Büyükerşen: Başbakan beni aday gösterecek diye endişelendim
  • Yorumlar: 0
  • 27 Kasım 2013 11:09
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1510
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Büyükerşen: Başbakan beni aday gösterecek diye endişelendim

0 0

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Başbakan Erdoğan'ın partisinin Eskişehir adayını açıklarken gösterdiği görüntülerde hep kendi döneminde yapılan eserlerin yer aldığını söyledi. Büyükerşen, "Bir ara endişeye kapıldık ben ve arkadaşlarım; sandık ki Başbakan Eskişehir AKP büyükşehir belediye başkanı adayı olarak beni ilan edecek. Neyse ki daha sonra Ticaret Odası başkanının AKP büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu ilan edince rahatladık doğrusunu isterseniz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında 10 şehrin belediye başkan adayını açıkladı. Adaylar açıklanmadan önce AKP grubuna, şehirlerde yapılan yatırımlarla ilgili tanıtım videoları gösterildi. Eskişehir ile ilgili gösterilen videoya ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den tepki geldi.

AKP'nin aday tanıtım toplantısını dikkatle izlediğini anlatan Büyükerşen, şöyle devam etti: "Sıra Eskişehir'e gelince ancak videoda gösterilenler hep benim dönemimde, bizim Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan eserlerin yüzde 90'ını işgal ediyordu. Anadolu Üniversitesi ki kurucu rektörüyüm. Açık öğretimden bahsetti. Açık öğretim de benim fikir olarak ortaya attığım ve daha sonra da gerçekleştirdiğim bir yüksek öğrenim de fırsat eşitliği sağlayan, halkımıza yediden yetmişe, beşikten mezara eğitim imkanı sağlayan sistemdir. Ayrıca defalarca tramvaylar, defalarca Porsuk, Porsuk'taki gondollar, defalarca heykeller ve defalarca yaptığı işler hep gösterildi."

Toplantıyı izlerken bir anda endişeye kapıldıklarını anlatan Büyükerşen, "Ama o arada şaşkınlık geçirdim, endişeliydim de. Ben ve arkadaşlarım sandık ki Başbakan, AKP büyükşehir belediye başkan adayı olarak beni ilan edecek. Arkadaşlarım da aynı endişeye kapılmışlar. Neyse ki sonunda Ticaret Odası Başkanı'nı, bizim Anadolu Üniversitesi'nden mezun olan bir öğrencinin adaylığını ilan edince de rahatladım doğrusunu söylemek gerekirse." diye konuştu.

"BİR TEPEYE OTURTTUKLARI BETON BLOKLARI GÖSTERDİLER"

Büyükerşen, şöyle devam etti: "O gösterilenler arasında yalnızca AKP döneminde yapılan henüz daha bitmeyen ve hiç bir sosyal donatısı olmayan Karapınar'daki toplu konut binaları ile bir tepeye oturttukları beton blokları gösterdiler. Bir de Eskişehir'i ortasından geçirerek adına çevre yolu dedikleri ve trilyonlarca lira harcadıkları yerleri gösterdiler. Oysa o çevre yolu da Eskişehir'i ortadan ikiye bölüyor. Kuzey, güney diye ayırıyor. Ve de bütün mimar ve mühendislerin eğitimde ya da stajlarında adı çevre yolu olmakla beraber bir şehri ortadan bölen, ortasından geçirilen çevre yolu diye gösteriliyor."

Başbakan'ın toplantıda kendisine gönderme yapmaktan da geri kalmadığını savunan Büyükerşen, "İsmimden bahsetmemekle beraber. 'Biliyorsunuz bütün meydanları ve çevre yollarını büyükşehir belediyeleri yapar. Ama bu çevre yolunu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için biz yaptık' dedi Başbakan. Oysa bütün çevre yolları şehirlerde Karayolları'nın görevidir. Yani merkezi hükümetin görevidir. Dolayısıyla onu da yaptılar ama maalesef tam olmadı. Şehrin tam ortasından geçirdiler. Ve düz ovada 7 tane bat-çık yaptılar." diye konuştu.

Büyükerşen, AKP grup toplantısı'nda kendisinin yaptığı hizmetleri göstermesinden dolayı mutlu olmadığını, bunların zaten kendisinin görevi olduğunu kaydetti. Büyükerşen, "Doğrusunu isterseniz, başbakanın benim eserlerimi, yaptıklarımı göstermesinden dolayı duygulanmadım. Çünkü benim yaptığım işleri ben her zaman normal yapılması lazım gelen belediye hizmetleri diye düşünürüm.Ama o arada şaşkınlık geçirdim. Endişeliydim de söylediğim gibi. Acaba beni mi aday gösterecekler diye." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.