Haberler


Bu sorular yanıt bekliyor
  • Yorumlar: 0
  • 05 Ekim 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2581
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bu sorular yanıt bekliyor

5 0

Çayyolu Gönüllüleri olarak, gelirleri şehit ailelerine bağışlanmak üzere Yenimahalle Belediye Başkanından bir büfe talep ettiğimiz çağrımızı Çayyolu halkıyla nasıl paylaştıysak,  bu çağrı yazımızla ilgili yaşanan enteresan gelişmeyi de yine Çayyolu halkıyla paylaşmayı görev biliyoruz.

Yaşanalar aynen şöyle: Söz konusu talebimize ilişkin çağrımızı içeren yazımız, Çayyolu Gönüllüsü bir arkadaşımız tarafından bir bilgi için Yenimahalle Kaymakamlığına iletiliyor, Kaymakamlık da yazıyı adı geçen belediyeye gönderiyor.

Belediye bir süre sonra Kaymakamlığa gönderdiği resmi yazısında bu çağrı yazısına aynen, “Çayyolu sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak kadar market olmasına rağmen bölgede Belediyemiz tarafından çok sayıda büfe açılmasının rahatsızlık yarattığı ayrıca, bahse konu büfelerin ihalesiz ve duyurusuz dağıtıldığı iddia edilerek Çayyolu Gönüllüleri adına Belediyemizden Çayyolu’nda büfe talep edilmiştir. İlçemizde bulunan büfelerden, ana cadde ve 12 m genişliğindeki sokaklarda bulunanlar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olup Büyükşehir Belediyesince kiraya verilmektedir. Ara sokaklardaki büfelerin tasarrufu ise Belediyemize ait olup; Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teknik elemanlarınca ihtiyaca ve talebe göre yer tespiti yapılarak kira işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Belediyemiz yetkisinde olan büfelerin ihalesiz, duyurusuz partili, yakın ve yandaşlara dağıtılarak rant sağlandığı söylentilerinden bahsedilmektedir. Ancak, Belediyemiz kullanımında olan taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili hükümleri gereğince ihale yolu ile kiraya verilmektedir. Çayyolu’ndaki büfelerin kira işlemleri de aynı usul ile yapıldığından bahse konu iddialar dayanaksızdır.Yukarıda açıklamış olduğumuz nedenle; Belediyemize büfe kiralamak için yapmış olduğunuz başvurunun, idaremiz kullanımında olan taşınmazların kiralama işlemleri Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olduğundan kabulü mümkün değildir.” Şeklinde yanıt veriyor.

Evet, gelişmede son durum bu!

Ne var ki, belediyenin yanıtı, sorunu çözmüyor daha da karmaşık hale sokuyor.

Çünkü, Belediyenin Kaymakamlığa gönderdiği ve Kaymakamlıkça da Çayyolu Gönüllüsü arkadaşımıza iletilen bu yazı, şu soruları gündeme taşıyor!

1- Eğer sadece ara sokaklardaki büfelerin verilmesi tasarrufu Yenimahalle Belediyesine aitse, mesela, ana cadde üzerinde bulunan, Ata Park’taki, Ankaralılar Caddesindeki, Park Caddesindeki, Alacaatlı yolunda Uludağ Kebapçısının yanındaki büfeler belediyenizce nasıl verilmiştir?.

Bunlar verilirken, büfeler, kentin ortak alanı olan parkların içine taşınarak veya kapıları güya ara sokağa çevrilerek, “muvazaalı” bir işlem yapılmış mıdır?

2- Bu büfe yerleri hangi talebe ve ihtiyaca göre tespit edilmiştir, talep sahipleri kimlerdir?

3- Bu büfeler, belediyenin “kullanımında” olan “taşınmaz” mıdır?  

4- Eğer böyleyse, sahipleri gazetelere ilan vermek suretiyle bir başka şahsa istediği gibi nasıl devredilmektedir?

5- Her türlü ihale ilanı Resmi Gazetede yayınlanan belediyenin, bu büfelerin kiraya verilmesi için yayınladığı bir ihale ilanı var mıdır, varsa ne zaman, nerede yayınlanmıştır?

6- Mesela, Alacaatlı yolu Uludağ kebapçısının yanındaki,  Park Caddesindeki büfelerin veya Teknopark içindeki restoranın ihale tarihi nedir, kaç kişi teklif vermiştir, kim kazanmıştır?

Belediye, esas bu sorulara yanıt vermedikçe, büfe ve restoranların yandaşlara dağıtıldığına da yanıt vermemiş demektir.

Çünkü Kaymakamlığa gönderilen cevap, yuvarlak ifadelerden ibaret olup, konunun özüne ilişkin hiçbir açıklama içermemektedir.

Evet, Çayyolu halkı ve gönüllüleri, şimdi belediyeden yukarıdaki sorulara makul ve mantıklı yanıt beklemektedir.

Şeffaf çalıştıklarını, “yaptıklarının kiloyla tartılamayacağını” söyleyenler, şimdi bu sorulara samimi yanıt vermelidir!

Hodri meydan!..

 

Çayyolu Gönüllüleri

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.