Haberler


Bu kez Ahmet Taner Kışlalı'nın ailesi konuşuyor.
  • Yorumlar: 0
  • 19 Ekim 2008 12:55
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2285
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bu kez Ahmet Taner Kışlalı'nın ailesi konuşuyor.

0 0

"Tüm yaşamınca Atatürk görüşlerinin bayraktarlığını yapmış olan, küçük kardeşim Ahmet Taner 21 Ekim 1999 günü bir suikast ile şehit oldu.

Bugünlerde, içeriği ve doğru anlamı hakkında fikir sahibi olmadığım "Ergenekon" olaylarıyla da ilgilendirilerek, bana bu cinayet konusunda, konuşmak istemediğim çok soru soruldu.

Bu durumda yeğenlerimin Hüseyin Paşa’ya yazmış olduğu mektubun yeniden yayımlanmasının yararlı olacağını düşündüm."

Mehmet Ali Kışlalı

"Bu hain saldırının hedefinin ailemiz değil, Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmezliği ve Atatürk ilkeleri olduğunu biliyor, söylüyoruz. Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine inanan tüm insanlarımızın yanında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de uygar ve demokratik tepkiye katılması, en zayıf anımızda güçlü durmamıza büyük katkı sağlamıştır."

Altınay Kışlalı - Dolunay Uluç

Tüm yaşamınca Atatürk görüşlerinin bayraktarlığını yapmış olan, küçük kardeşim Ahmet Taner 21 Ekim 1999 günü bir suikast ile şehit oldu. Olay akşamı evinde başsağlığı dileyenlerle birlikteyken, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Atila Işık telefon etti. Komutanı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu resmi bir ziyaret için bulunduğu Romanya’dan aramış, üzüntüsünü belirtmiş, ziyaretini yarıda kesip cenaze törenine yetişeceğini bildirmişti. Nitekim tüm Ankara Garnizonu subaylarının katıldığı cenaze töreni başlarken, Orgeneral Yaşar Büyükanıt ‘Komutanın uçağı indi. Kendisi yolda geliyor’ mesajını ailemize bildirmiş, Hüseyin Paşa Türk Silahlı Kuvvetleri adına acımızı paylaşmış, Ahmet Taner’in kaybının, Atatürk görüşlerini özümsemiş TSK için de büyük bir kayıp olduğunu söylemişti.

Ahmet Taner’in kızları; Altınay ve Dolunay, ailemiz adına Genelkurmay Başkanı’na bir mektup yazarak TSK’nın yaklaşımının bizleri nasıl etkilediğini bildirmişlerdi.

Bugünlerde, içeriği ve doğru anlamı hakkında fikir sahibi olmadığım ‘Ergenekon’ olaylarıyla da ilgilendirilerek, bana bu cinayet konusunda, konuşmak istemediğim çok soru soruldu. Birçoğundan dolaylı olarak haberdar olduğum, yazılar da yazıldı. Bu durumda yeğenlerimin Hüseyin Paşa’ya yazmış olduğu mektubun yeniden yayımlanmasının yararlı olacağını düşündüm. Mektup, ailemizin bu konudaki ortak içten duygularını ifade ederken birçok soruyu da böylece yanıtlamaktadır.

“Sayın Kıvrıkoğlu,

Babamız Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gösterdiği tepki ve hassasiyet bizi çok duygulandırdı.

Bu hain saldırının hedefinin ailemiz değil, Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmezliği ve Atatürk ilkeleri olduğunu biliyor, söylüyoruz. Cumhuriyet’e ve Atatürk ilkelerine inanan tüm insanlarımızın yanında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de uygar ve demokratik tepkiye katılması, en zayıf anımızda güçlü durmamıza büyük katkı sağlamıştır. Babamızı katleden karanlık eller, eğer bu terör eylemiyle Türkiye’ye bir mesaj vermek istediler ise yanıt mesajı da almışlar, hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını anlamışlardır, diye düşünüyoruz.

Ahmet Taner Kışlalı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ne kadar saygın bir kurum olduğunu bize her zaman anlatmış, güvenini de hep dile getirmiştir. Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet’i her yerde anlatırken de, bu saygınlık ve güvenin üzerinde ısrarla durmuştur.

Yaşanan büyük acıya rağmen, Türkiye’nin aydın, demokratik ve uygar geleceğine inanıyoruz.

Babamızın bu yolda şehit olması bize acı kadar, güç ve gurur da verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları, bu hain eylemleriyle, kendilerini yakacak olan ateşi körüklemişlerdir.

Türkiye sevgisiyle dolu insanlarımızın ve onlarla iç içe, gönül gönüle olduğunu bir kez daha kanıtlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının içlerindeki vatan sevgisini, Atatürk saygısını içtenlikle paylaşıyoruz. Babamızın cenaze töreninde bu sevgi ve saygıyı simgeleyen, demokratik ve uygar bir Türkiye için dimdik ayakta olduğumuzu ifade edenler arasında yerini tereddütsüz alan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, nezinizde teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,"

 

Altınay Kışlalı - Dolunay Uluç

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.