Haberler


Bu YDA da neyin nesi?
  • Yorumlar: 0
  • 27 Eylül 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 10279
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bu YDA da neyin nesi?

11 3

Bu ara biraz sık telefon alıyoruz, sorulara muhatap oluyoruz. “Neden Yenimahalle Belediyesi’ne ters düştünüz diye” Herkese tek tek anlatmaktansa birkaç yazıyı peşpeşe ekleyip anlatmayı uygun bulduk.

Gecekondulardan oluşan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yıkıldı. 22 sakin direniyor. Onlarla sık sık telefonlaşıyoruz. Belediyenin en son marifeti bu gecekonduların bulunduğu noktadan yol geçirmek oldu. Yol, kiminin evinin ortasından, kiminin kapısının ucundan geçti, evlerine girme şansları kalmadı gariplerin.

Yıkılan gecekonduların yerine yeni ve modern binalar yapılacaktı. Geçen yerel yönetim seçimlerinde Mehmet Akif Mahallesi sakinleri AKP’nin sözleşmesini imzalamadılar. Bu konuda bizim de katkılarımız oldu. CHP iktidarında her şey daha da iyi olacaktı.

2009 seçimlerinde gözledik; bir önceki seçimlerde CHP’nin 250 oy aldığı bölgeden bu kez 1870 oy çıktı. Zaten Yenimahalle böyle gelen oylarla yeniden kazanıldı.

Ne var ki verilen sözler unutuldu. AKP’ye direnen gecekondu fakirleri bu kez CHP’li bildikleri belediyeye savaş açtılar.

Oysa Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’nin kentsel dönüşümünü kime ihale etti dersiniz?

YDA’ya!

Kimin bu YDA?

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile mahdumu Ali İhsan Arslan’ın.

Mahdum Arslan’ın adı Ali İhsan ama o kendini “Mücahit Arslan” olarak tanıtıyor. 37 yaşındaki Mücahit Arslan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı. Öylesine önemli bir danışman ki Başbakan Erdoğan nereye gitse O’nu yanından ayırmıyor. Başbakan Erdoğan Amerika’da Bush ile görüşürken bile yanında mücahit Arslan’ı ayırmadı.

Erdoğan - Arslan dostluğu ise cezaevine dayanıyor. Mücahit Arslan Erdoğan’ın cezaevi günlerinde koruma ve hizmetlerini yapma konusunda elinden geleni ardına koymamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Arslan ailesi öylesine birbirine yakın ki, Erdoğan Ailesi bazı tatillerini İhsan Arslan’ın sapanca’daki lüks villasında geçiriyor.

Sapanca’nın başka bir özelliği daha var Arslan ailesi için.

Çünkü Milletvekili İhsan Arslan’ın yeğeni Abdullah Sezer, Sapanca’ya bağlı Yazlık Beldesi’nde, Özel İdare’nin özelleştirmeden 6 milyon YTL’ye satın aldığı Şeker Enstitüsü arazisinin 175 dekarını, süs bitkisi yetiştiriciliği yapmak üzere yıllığı dekar başına 140 YTL’den kiraladı.

Bir demet gül fiyatına 175 dekar arazi

Valilik tarafından 21 Haziran 2005 tarihinde yapılan ihalede AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın yeğeni Abdullah Sezer’in de sahibi olduğu Yeni Prestij Tarım Peyzaj adlı şirket tam 175 dönüm yer aldı. İhale bedeli ise komikti.

Yıllığı 140 tl. Yanlış duymadınız.

175 dekar arazi bir demet gül parasına 16 yıllığına İhsan Arslan’ın yeğenine peşkeş çekilmişti.

Allah yürü ya kulum demişti bir kere İhsan Arslan ve mücahit Arslan’a.

CHP Milletvekili Atilla Kart’tan soru önergesi

Müteahhitlik dünyasındaki gelişimleri öylesine dikkat çekici bir hal aldı ki, meclisin çalışkan milletvekillerinden CHP’li Atilla Kart bu ihaleleri meclis gündemine taşıdı. Başbakan’a yönelik soru önergesinde şu soruların yanıtları isteniyordu.

-İhsan ve mücahit Arslan’ın üzerlerine kayıtlı şirketler hangileridir?

-Bu güne kadar bu şirketler enerji, bayındırlık, ulaştırma bakanlıkları ile özelleştirme idaresi ve iller bankası genel müdürlügü aracılığıyla hangi ihaleleli almışlardır? Bu ihalelerin bedelleri nelerdir?

-Arslan Ailesi’nin taşeron olarak kamuda yaptıkları iş var mıdır?

Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Belediyelerinden aldıkları ihale var mıdır, bedelleri ne kadardır?

Her taşın altından Arslan’lar çıkar!

Arslan ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakını. Ankara’da her taşın altından başbakanın en yakınları Arslanlar çıkar. YDA, AKP iktidarında yıldızı parlayan ve birçok kamu ihalesini alan firmadır. Bunlardan biri de Eskişehir Yolu'ndaki ünlü demir kafestir. Buranın sökümü ve yeniden yapılması işini yine YDA almış bulunmaktadır.

İşte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin ihalesini Yenimahalle Belediyesi’nden alan YDA ve sahiplerinin özellikleri.

Mehmet Akif Mahallesi direnişçileri, CHP’li sandıkları üyelerden 18’inin partilerinden istifa edince durumu daha da berrak olarak gördüler, gelinen noktayı daha da iyi anladılar. Oysa bunların CHP ile ilişkileri zaten çoktandır kalmamıştı.

Belediyedeki CHP’li memurlar Hurdacılar sitesinde. AKP’li ve MHP’li memurlar işbaşında.

Belediye meclisindeki oturumlarda istifacılar + AKP’liler + MHP’lilerin oylarına karşı bir avuç kalmış CHP’liler göğüs göğse mücadele veriyorlar.

Belediye Başkanı ise “CHP’liyim” diye direnmenin ötesinde, gelecek yerel yönetim seçimlerinde yeniden aday yapılacağı, hatta bunun “kesin” olduğu iddiasında. Partinin altını oyan yardımcılarını aktif görevlerde tutmakta da ısrarlı.

(devam edecek)

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.