Haberler


Bir Ülke Düşününki
  • Yorumlar: 0
  • 13 Temmuz 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2289
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bir Ülke Düşününki

0 0

              Bir ülke düşününki, Ceza Yasasında kumar oynatmayı suç saymış, ancak bürokrasi eliyle milli piyango, kazı kazan, spor toto, loto vs.ile vatandaşının kumar oynamasını teşvik eder.

           Bir ülke düşününki, gene Ceza Yasasında fuhuş, randevu evi işletmeyi suç saymış, ancak kendi kontrolünde İl bazında genelevler açılmasını ve en yüksek gelir vergisi veren mükellef burdan çıkar.

           Bir ülke düşününki, milletin vekiline asilinden daha fazla ücret, maaş vermeyi normal sayar. Ayrıca asiline tanımadığı hakları hem fiili çalışırken hemde emekliliğinde sayılamayacak kadar imkan sağlar.

           Bir ülke düşününki, en yüksek hukuk kurumu olan Anayasa Mahkemesi Başkanı hukuk mezunu üyeler varken, iktisat mezunu oluyor.

           Bir ülke düşününki, din hizmeti yapmak üzere yetişenler görev alanlarında hizmet etmeyip, hemen hemen tüm bakanlıklarda üst düzey görevlere atanabiliyor. hatta imam hatip lisesi mezunları için; bu öğrenimleri referans olup, bitirdikleri yüksek okulun önüne geçerek iş ve makam sahibi olmalarında özel avantaj sağlıyor.

           Bir ülke düşününki, silahlı kuvvetler üst kademesi, komutanları emekli genel kurmay başkanı hapishanede, örgüt kurmaktan yargılanırken, gerçekten ülkeyi bölmek için savaşan teröristler için avantajlar sağlanmaya çalışılmaktadır.

           Bir ülke düşününki, o ülkenin kurucusunun kurduğu sistemle başa gelip, kurucusunun kurduğu sistemi alt üst edip, kurucusuna bir düşman ülkenin bile yapamayacağı bir şekilde alttan alta oyarak gizliden gizliye bazende açıkça yok etme çabalarında bulunulmaktadır. 

           Bir ülke düşününki, Genel Sağlık Sigortası primi, muayene ücreti, reçete ücreti, ilaç başı para ödemesi… Vatandaşlar tüm bu ödemelerin altında ezilirken, meclis bütçesinden milletvekillerinin sağlık harcamaları için her şey ücretsiz bedava...tam 72 milyon TL harcanıyor.

           Bir ülke düşününki, demokratik olmayan bir siyasi partiler yasası, lider hegemonyasına dayalı biati önde tutan yapılanmaya imkan sağlıyor.

           Bir ülke düşününki, seçmenin oyunu TBMM yansıtamayan, bir seçim yasası ile tiyatro oynayan tabandan güç almayan, liderden tabana inen ön seçimsiz bir seçim sistemi ile yaratılan yasama gücü sunuyor.

           Bir ülke düşününki niçin yargılandığını bilmeden yıllarca hapishanede yatan binlerce kişi ancak hayatını kaybederse çıkabiliyor.

           Bir ülke düşününki, Yüksek Seçim Kurulu tarafından MV adaylığı kabul edilip, seçilen MV'leri yıllarca TBMM' de Yasama görevlerine başlayamadan tutuklu bulunmaktadırlar.

           Bir ülke düşününki gazetecisi, yazarı, bilim adamı düşüncelerinden ve yayımladıkları yazı veya kitaplarından yargılanma olanağı tanınmadan yıllarca sanık statüsünde hapishanede yatmaktadırlar.

           Bir ülke düşününki, Dünyada bir tek müslüman din adamlarını (aleviler ve diğer dinlerin din adamları hariç tutuluyor) himayesine alıp, hatta Devlet Bakanlığına bağlı Diyanet İşleri Başkanlığını kurup, devlet memuru olarak bu başkanlığa bağlanıp, maaş veriyor, zamanı gelincede emekliye ayırıp, ikramiye ve emekli maaş bağlıyor.

           Bir ülke düşününki, çağdaş eğitim verecek eğitim kurumlarına imam hatipinde ilave edip, burada eğitim verecek öğretmen sayısı, din adamları sayısından az olacak.

           Bir ülke düşününki, memur ve işçinin maaş ve ücretini kuruşu kuruşuna vergilendirdiği halde, milyar ücretlerle transfer olan futbolculardan vergi almamaktadır.

           Bir ülke düşününki, en temel ana gıda maddelerinden KDV alırken, elmas vs gibi ziynetlerden KDV almamaktadır.

           Bir ülke düşününki,her bakanlığın kendi denetim elemanları vardır.Bu elemanlara bakan olarak yürütme işlemleri yaparken yaptığı usulsüzlükler, yolsuzluklara gene kendisinin soruşturma iznini objektif vermediğinden ve de siyaseten işine gelmediğinden, bir sonraki bakandan veya yeni bakanın illede eski bakanın işlemlerinden suç unsurları aranıp, bulunması için özel görev vermesi veya eldeki izin verilmeyen soruşturma dosyaları için denetim elemanının ancak o zaman soruşturma izni alabilmektedir..

           Bir ülke düşününki, yurtseverler içerde, katiller; Yasama ve Yargıda özenle çalışarak, bypass yapılarak dışarı çıkartılıyor.

           Baktım ki bu yazımın sonu gelmiyecek, burdan itibaren lütfen siz yazarak devam edin...  

Nejad KUMBASAR

İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü,

SBF 1976 Siyaset ve İdare Bölümü Mezunu

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.