Haberler


BiR YIL ANKARA'DA BOYLE GECTi...
  • Yorumlar: 0
  • 31 Aralık 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2345
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

BiR YIL ANKARA'DA BOYLE GECTi...

0 0

Suat Kılıç’ın evi: Hamamönü’nde yaşayan yurttaşlara evlerini terk etmeleri için baskı yapılırken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bölgede mülk edindiğini Cumhuriyet Ankara ortaya çıkardı.

Demir Kafes satıldı: Ankara’da Demir Kafes olarak bilinen Eskişehir yolu üzerinde bulunan atıl yapı 120 milyon liraya YDA İnşaat ismindeki bir firmaya satıldı.

Gökçek Twitter’da: Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter hesabıyla birçok kez gündeme geldi. Ancak Gökçek, kendisine metro çalışmalarında ilerleme olmadığını anımsatan ve “bir metre ray döşemedin” diyen takipçisine, “Döşediğim rayları gösterirsem o rayları ne yaparsın? Özel kaleme gel, yanına birini vereyim, artık raylarla resim mi çektirirsin, başka bir şey mi yaparsın, tercih senin” yanıtını verdi. Twitter’da, “Terbiyesizsin Gökçek” kampanyası başlatıldı.

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi: “Türk ahlâk ve aile yapısına aykırı” bulunarak, RTÜK tarafından ceza verilmesi istenen “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” dizisine Ankaralılar tam destek verdi. Dizi, Çankaya Belediyesi öncülüğünde Yüksel Caddesi’ne kurulan projeksiyon sistemi ile toplu olarak izlendi.

Kentsel Dönüşüm: Gökçek Yasası olarak nitelendirilen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte Ankara’nın birçok bölgesinde yıkımlar başladı. Gecekonduda oturan yurttaşlar çaresizliklerini duyurmaya çalıştı.

Dikmen savaşları: Yaklaşık 7 yıldır süren Dikmen vadisi halkıyla Anakent Belediyesi arasındaki yıkım mücadelesi bu yıl da sürdü. Çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle 13 Nisan tarihinde yıkıma gelen Anakent Belediyesi ekipleri bu yıl da bölge halkının mücadelesine boyun eğmek zorunda kaldı.

Etlik İhtisas kapanmanın eşiğinde: Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde, Mayıs 2011’de Ankara için çok çeşitli projelere imza atacaklarını açıklamış, bunların arasında Etlik ve Bilkent semtlerinde, 7 bin yatak kapasiteli, 2 milyon 800 bin metrekare alana kurulu iki şehir hastanesi inşa edeceklerini duyurmuştu. Bakanlık, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Etlik’te kurulacak 3 bin 566 yatak kapasiteli sağlık kampusu için kolları sıvadı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, dev hastanenin kurulacağı arazi üzerinde bulunan Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kapatma kararı aldı.

Metro göçüğü: Metro çalışmaları sırasında Eskişehir yolunun, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde göçük yaşandı. O sırada işine gitmekte olan inşaat işçisi Kadir Sevim, 25 metre derinlikteki göçüğe düşerek yaşamını yitirdi. Olayın ardından Melih Gökçek, “sorumluluk bizde değil” diyerek topu, metroyu belediyeden devralan bakanlığa atarken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, metro inşaatlarında bu tür kazaların olabileceğini söyledi.

Eskişehir yolu kapatıldı: Yaz başında başlayan metro inşaatları nedeniyle Eskişehir yolu, Genelkurmay Başkanlığı önünden başlayarak Karayolları Genel Müdürlüğü binasının sonuna kadar trafiğe tamamen kapatıldı. Bu durum başkent trafiğini uzun bir süre sıkıntıya soktu.

Akpınar’da heyelan: Anakent Belediyesi ile Çankaya Belediyesi, Çankaya’nın Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle karşı karşıya geldi. İki belediye bölgede yaşanan olayın sorumluluğunun kime ait olduğunu tartışırken, bölge halkı mağdur oldu.

Ege Mahallesi’nde yıkım: Mamak Belediyesi yol geçecek diyerek, Ramazan ayında Ege Mahallesi’ne çevik kuvvet polisleri ve yıkım ekiplerini gönderdi. Çevik kuvvet polisinin gaz bombalarıyla müdahalesi sonrasında, mahalle sakinleri “Oruçluyuz. Yapmayın” diyerek tepki gösterdi. CHP Milletvekilleri Levent Gök ve İlhan Cihaner gelerek yıkımı engellemeye çalıştı.

Gaz borusu delindi: Eskişehir yolu MESA kavşağında, doğalgaz ana dağıtım istasyonunun yaklaşık 100 metre yanında izinsiz kazı yapan bir iş makinesi doğalgaz ana dağıtım borusunu deldi. Delinme sonucunda ufak çapta patlama oldu. Patlama sonrasında geniş güvenlik önlemleri alınsa da olayda birçok kurumun hatası olduğu ortaya çıktı.

Yenimahalle’nin sınırları daraldı: Büyükşehir yasasının ardından Yenimahalle’nin sınırları daraldı. Yeni düzenlemeyle, Çayyolu ve Konutkent gibi semtler Yenimahalle’den Çankaya Belediyesi’ne geçti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve belde belediyeleri, yasaya karşı olduklarını dile getirdi.

Ankaragücü derbeder: Borçları nedeniyle zor günler geçiren Ankaragücü, arka arkaya yaşanan krizlerle yok olma noktasına geldi. Oyuncusu Roman Bednar’ın 10 bin liralık alacağını veremeyen kulübün 6 puanının silinmesi gündeme geldi. Voleybol branşını kapatma kararı alan yönetimi, oyuncuların aileleri “destek oluruz” diyerek vazgeçirmeye çalıştı.

AOÇ’ye saray ve kavşak: Başbakanlık yeni hizmet binası adı altında Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) başlanan inşaat çalışmalarına birçok yerden tepki geldi. Yaklaşık 2500 ağacın kesildiği iddia edildi. Anakent Belediyesi ve Başbakanlık ile CHP ve meslek odaları karşı karşıya geldi. Yeni Başbakanlık binası “Başkanlık Sarayı” olarak nitelendirildi. Saray inşaatıyla eş zamanlı olarak çiftlik trafiğinin azaltılmasını amaçlayan kavşak inşaatına başlandı. Bu sırada yine ağaçların kesilmesi tepki topladı.

MERT TAŞÇILAR
Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.