Haberler


‘Ben yandım başkaları yanmasın’
  • Yorumlar: 0
  • 16 Nisan 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2078
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

‘Ben yandım başkaları yanmasın’

0 0

Ciğerim yandı: Keçiören’de soba zehirlenmesinden kızını, damadını ve çocuklarını kaybeden anne Zeliha Yolcu fakirliğe isyan etti. “Benim ciğerim yandı başkalarının yanmasın” diyen Yolcu, “Kızım çok vicdanlıydı, herkese üzülür, acırdı ama Türkiye ona kıydı, fakirlik ona kıydı” dedi. Yolcu, “Geçim derdi devam ediyor. Fakirlikte yas dahi tutulmuyor” diye konuştu.

Denetleme istedi: CHP Ankara Miletvekili Aylin Nazlıaka’nın taziye ziyareti sırasında hiç kimsenin baş sağlığı için gelmediğini söyleyen Yolcu, ilk arayanın CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Yolcu, “Gelen kimse olmadı, hem gelseler diriltecekler mi?” diye konuştu. Yolcu, apartman görevlilerinin oturduğu dairelerin denetlenmesini istedi. Kızama sahip çıkabilirdim: Yolcu, kızının CHP’nin aile sigortası projesini beklediğini söyleyerek, “Kızım aile sigortasının gerçekleşmesini bekliyordu. Emekliliğim, aylığım, yıllığım olsaydı ben onları orada oturtmazdım, daha çok sahip çıkabilirdim” dedi. Cumhuriyet Gazetesi'nden İKLİM ÖNGELİ’in haberi
 
‘Ben yandım başkaları yanmasın’
Keçiören’de soba zehirlenmesinden yaşamını yitiren 4 kişilik aileden 26 yaşındaki Betül Aydın’ın annesi Zeliha Yolcu, kapıcı dairelerinin denetlenmesini istedi. “Benim ciğerim yandı, başkalarının yanmasın” diyen Yolcu, kızı, damadı ve torunlarının yoksulluk nedeniyle öldüğünü belirterek, “Kızım çok vicdanlıydı, herkese üzülür, acırdı ama Türkiye ona kıydı, fakirlik ona kıydı” diyerek isyanının dile getirdi.

Keçiören ilçesinde 2 Nisan Pazartesi günü, binanın kapıcı dairesinde kömür sobasından sızan gaz nedeniyle, Yüksek Seçim Kurulu’nda 4C’li çalışan Ahmet Aydın, eşi Betül Aydın, çocukları Ece Sıla ile Hira Gül ve dayısı Mehmet Gürgeç yaşamını yitirmişti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Cumhuriyet Ankara ekibi, Betül Aydın’ın ailesine 13 Nisan Cuma günü taziye ziyaretinde bulundu. Acılı anne Zeliha Yolcu, kendilerini ilk arayanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek, ilk ziyaret edenin ise Nazlıaka olduğunu söyledi. Yolcu, “Anakent ya da Keçiören belediyelerden gelen olmadı mı?” diye soran Nazlıka’ya, “Gelen kimse olmadı, hem gelseler diriltecekler mi?” yanıtını verdi. Yolcu, “Yavrum çok vicdanlıydı, kimseye kıyamazdı ama Türkiye ona kıydı, fakirlik ona kıydı. Ben onun gözüne bakarken onun gözü topraktaymış, bilememişim. Yoklukla geldi yoklukla gitti” dedi.

Yolcu, damadının memuriyeti dışında geceleri plastik toplayarak pazar parasını çıkarabildiğini dile getirdi. “Benim ciğerim yandı başkalarının yanmasın”diyen Yolcu, “Yetkililerden tek isteğim; kapıcı dairelerinin ve kömürlerin denetlenmesidir” dedi. Çocuklarını yoksulluk nedeniyle kaybettiğini söyleyen Yolcu, “Eşi, 2 de çocuğu vardı, 150 TL’ye kirada oturuyorlardı, ancak idare ediyordu yavrum. Zengin olsaydık şimdi çocuklarım yaşıyor olurdu” dedi. Yolcu, “Onlar benim her şeyimdi. Aldığım nefesim, yaşantım, kalbimdi. Söküp aldılar canlarımı. Allahım sabrını versin” diye konuştu. Dört çocuğunun en küçüğü olan Murat Emre’nin geceleri rüyasında ablasını mezarda gördüğünü belirten Yolcu, Nazlıaka’dan “Çocuğum, ‘Ablam bana bakıyor, beni çağırıyor’ diyor. Onun sağlığından endişe ediyorum. Onu tedavi ettirin” talebinde bulundu. 

‘Bir kurban daha mı vereyim?’
Büyük oğlu İbrahim Yolcu’nun evinin yıkılacağını söyleyen anne Yolcu, “Oğlum da plastik topluyor. Başka bir yerde iş bulamadı. Evi yıkılacağı için kapıcı dairesi bakıyor. Ben çok korkuyorum. Bir kurban daha mı vereyim, verdiklerim yetmiyor mu?” diye sordu.

‘Fakirlikte yas dahi tutulmuyor’
Olay gününden beri annesinin evinde oturduğunu söyleyen Yolcu, “Evime gidemiyorum. Her gün onlarlaydım. Her yerde hatıraları, torunlarımın oyuncakları var. En iyisi burada oturmak, hiçbir yere gitmemek” dedi. Kendisi taziye kabul ederken eşinin dışarda plastik topladığını belirten Yolcu, “Evimin kirasını veremedim, faturaları ödeyemedik. Çocukları, torunları gitti ama eşim dışarda plastik topluyor. Geçim derdi işte. Fakirlikte yas dahi tutulmuyor” diye konuştu.

‘Aile sigortasını bekliyordu’
Yolcu, kızının kendisine, “Aile sigortası olduğunda artık babamın eline bakmayacaksın. Senin de aylığın olacak” dediğini belirtti. “Kızım aile sigortasını bekliyordu” diyen Yolcu, “Emekliliğim, aylığım, yıllığım olsaydı ben onları orada oturtmazdım” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Cumhuriyet Ankara’ya konuşan Nazlıaka, “Aile sigortası projesini anlatabilmişiz. Bizim tüm projelerimiz böyle aileler içindi. Çünkü Türkiye’de en üst gelire sahip olan yüzde 20, gayrisafi milli hasıladan, en alt gelire sahip olan yüzde 20’nin 8 katı pay alıyor. Bu nedenle yoksul daha yoksul, zengin ise daha zengin oluyor. Bu aradaki uçurum her geçen gün açılıyor. Böyle bir ortamda da yoksullar çaresizliğe terk ediliyor. Böyle dramlar giderek artıyor” dedi. Ailenin tüm sorunlarıyla ilgileneceklerini söyleyen Nazlıaka, yaşamını yitiren Mehmet Gürgeç’in de ailesiyle görüşeceğini ve onlar için de elinden geleni yapacağını kaydetti.

İKLİM ÖNGEL
Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.