Haberler


Belediye ile DİSK arasında toplu sözleşme
  • Yorumlar: 0
  • 06 Nisan 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2157
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Belediye ile DİSK arasında toplu sözleşme

0 0

Belediye çalışanları için yeni dönem

Yenimahalle Belediyesi’nde çalışan 461 işçi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çalışanlara sosyal haklarının yanı sıra belediye imkanları ölçüsünde maaşlarına yüzde 13.89 oranında zam öngören toplu sözleşmenin imza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, sendika yöneticileri, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ve MHP Meclis Üyesi Sezai Çuvaloğlu ile belediye çalışanları katıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, emeği en yüce değer olarak gören sosyal devlete inanan bir dünya görüşü olduğunun altını çizerek, ekonomik krizden daha çok üretim ve istihdam ile çıkılabileceğini söyledi. Yaşar, “Çalışma hayatında emeğe hak edilen değerin verilmesi ile ancak toplumsal barış sağlanır” dedi.

Emekçinin hakkını yedirmem
Göreve geldiği günden beri belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen emekçinin hakkına öncelik verdiğinin altını çizen Başkan Yaşar,” Çağdaş ve sosyal belediyelerin çalışanlarının hakkını önemsemesi gerekir. Önceliğim çalışanlarımın hakkını gününde ödemektir. Bu çağdaş ve sosyal bir belediyenin öncelikli görevi olmalıdır. Biz emeğe saygılı bir düşünceden geliyoruz. Kimseye karşı önyargılı değiliz. Çalışanın hakkını koruruz. Alınteri ile çalışan herkes hiçbir ayrıma tabii tutmadan kardeşimiz gibi görürüz. Ancak çalışanın hakkını gözeterek sosyal barışı sağlayabiliriz” diye konuştu.

Sıkıntılar mücadele ile biter
Başkan Yaşar, ekonomik kriz nedeniyle işsiz sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, günde 400’e yakın iş başvurusu aldığını belirtti. Yaşar,  “Bir ülkede yoksul sayısı her geçen gün artıyorsa buna rağmen milyarder sayısı da artıyorsa çarklar yanlış dönüyor demektir. Bu çark ancak daha çok üretim ve istihdam ile düzelir. Bir yurtsever olarak bu durumdan hicap duyuyorum. Sıkıntılar ancak daha çok üretim ve istihdam ile yani kadere boyun eğerek değil mücadele ile sona erer” dedi.

Çelebi: “Emekçi uyanık olmak zorundadır“
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de Türkiye’de yoksullaşma ve işsizlik oranının sürekli artmasına rağmen siyasal iktidarın ekonomik gelişmelerden bahsettiğini kaydetti. Son anayasa paketi içinde emekçiyi ilgilendiren maddelerin çeşitli kesimler tarafından olumlu karşılandığının altını çizen Çelebi, yenilenecek maddelerin işçi sınıfını daha özgür ve demokratik haklara kavuşturmayı değil geri planda sendikalaşmayı yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Yenimahalle örnek olsun”
Yenimahalle Belediyesi ile emekçiler arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren DİSK Genel Başkanı Çelebi ise, “Bu sözleşme ve benzerlerini diğer belediyelerde de görmek isteriz. İşçimizi enflasyon altında ezdirmeyecek bir artış yapıldı. Ancak sevindirici olan sadece olumlu miktardaki ücret artışı değil daha önce işçilerimizin elinden alınan sosyal hakların da yeniden sağlanmış olmasıdır. Bunu ücret zammından daha önemli buluyorum” dedi. Genel İş Sendikası Başkanı Erol Ekinci de imzalanan toplu sözleşmenin Yenimahalle Belediyesi’nin kısıtlı koşullarına rağmen emekçiler adına olumlu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekinci, “Her iki tarafı da memnun eden bir toplu sözleşme olmuştur” dedi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.