Haberler


“Bana değil; partiye, partililere yapılanlar önemli”
  • Yorumlar: 0
  • 25 Haziran 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2101
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

“Bana değil; partiye, partililere yapılanlar önemli”

0 0

CHP Yenimahalle İlçe Başkanı ve yönetimi Belediye ile sorunlar yaşıyor. İlçe kongresi yapılalı bir hayli olmasına karşın Belediye Başkanı bugüne kadar gelip de örgütünü ziyaret etmemiş. Bu tutumu ilçeyi tanımadığı anlamı taşıyor.

CHP’den istifa eden 18 belediye meclisi üyesinden bazılarının belediyede aktif görevlerini sürdürmeleri bir yana, AKP doğrultusunda kararlara da onay vermeleri son derece üzüntü verici.

Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafetdin Terzi ile yaşanan sorunlar üzerine konuştuk.

- Belediye ile yaşanan sorunlar nelerdir?

- Belediye Başkanımız partiyi ve Yenimahalle İlçe Yönetimini tanımadığını bunca zaman geçmesine karşın bir nezaket ziyareti bile yapmayarak ortaya koydu. Parti bünyesinde kalan altı arkadaşımızla birlikte grup toplantısı yapıyoruz, Fethi Bey o toplantılara da katılmayarak direnç gösteriyor.

- Siz de birkaç yıl önce belediye meclisi üyesi olarak görev yaptınız, sonuçta bu arkadaşlar mesai arkadaşlarınız...

- Öyle ama, belediyede aktif görev alanlar bize karşı hasmane tutum içindeler. Zaten öyle oldukları icraatlarına da yansıyor. Benim Batıkent’te işyerime ceza kesilmiş; tam 9976 TL. Sözde kapı pencere ölçülerini alıp yazmışlar cezayı. Tebligat da muhtara bırakılmış...

Şu kadarını söyleyeyim, bana değil, partiye ve partililere yapılanlar önemli. Belediyede çalışıp partide yönetici olan arkadaşımızın görevlerine sudan sebeplerle son verildi.

- Partiden istifa ettiler ya...

- İstifa ettiler ama, elleri sürekli partinin içinde. Zaman zaman parti adını kullanarak toplantılar organize ediyorlar. Toplantılara katılanlar bunların ekmeklerine yağ sürdüklerinin farkında değiller. Örgütün haberi olmadan, içinde yönetici bulunmadan yapılan toplantılar parti suçu oluşturur.

- Uygulamalardaki sıkıntı nedir?

- Aldıkları kararlar ve uygulamaları parti programı, ilkeleri ile taban tabana zıt görünümde. CHP’nin ilkeleri yerine zaman zaman AKP’nin çizgisinde, onu destekleyen kararlar alıyorlar. Alın size Yenimahalle’de bir sokağa “İ. Melih Gökçek Caddesi” adının verilmesinde bu istifacı belediye meclisi üyelerinin onayları var.

- Yine istifacılardan yönetici kadrosunda olan biri radyoya çıkıp “Allah bu başbakanı başımızdan eksik etmesin” lafını hiç çekinmeden söyleyebiliyor. Bütün bunlar bizim dediğimiz belediyenin hangi noktaya geldiğinin en açık göstergesi...

- Parklardaki büfeler, inşaatlar...

- Bunlar da başlıbaşına sorun. Uygulamalar devlete yakışır tarzda değil.  Belediye Başkanı CHP’li. Ama yardımcıları parti ile bağlarını kopardı. Hukuksuz işlemleri görüyoruz, Belediye başkanımız CHP’li; yardımcıları CHP’den uzaklaştı ama yapılanlar AKP çizgisinde. zaten Yenimahalleye Melih Gökçek Caddesi adını vererek içinde bulundukları durumu ortaya koydular. Örgütle taban bunların aktif görevden alınmalarını istiyor…

Yardımcılarından biri belediye başkanı gibi konuşuyor. Geçenlerde bir radyoda “CHP’den istifa ettiniz bir başka partiden teklif gelirse ne yaparsınız” sorusuna; “Biz evin güzel kızıyız, bir süre bekleriz; sonra taliplerden biri ile söz keseriz” kabilinden sözler söyleyebildi.

Bu durumda da partililerimiz isyan noktasında, “Biz oyumuzu CHP’ye verdik, bunlara değil” diye inisiyatif kurup imza toplamaya başmışlar. Bugüne kadar altı bine yakın imza toplandığı söyleniyor. Bazı vatandaşlar imzaladıkları dilekçeleri bizzat elden getirip ilçeye teslim ediyorlar.  

Elimde belgeleri var; vatandaş şikayetçi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi açılırken “asfalt paralarını” dile getiren vatandaşın düşürüldüğü durum malum. Adama 800 TL asfalt parası salınmış, emekli bir dargelirlinin bu paraya itirazı kadar doğal iş olabilir mi?

Batıkent’te Genel İş 11 Sitesi’ne asfalt parası tebligatı yapılmış. Bir grup vatandaş ödeme yaptıktan sonra ikinci bir tebligat gelmiş; “Pardon” denmiş, yanlışlık oldu. Ödeme yapan vatandaşlar paralarını almaya gitmişler, “yanlışlıkla alınan bu paralar” geri ödenmemiş.

Bunun gibi bir sürü örnek mevcut ve örgüt olarak güç günler geçiriyoruz ve sabırlı davranmaya çalışıyoruz...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.