Haberler


BİR SEMT BİRİMİ VARDI
  • Yorumlar: 0
  • 14 Ocak 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2930
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

BİR SEMT BİRİMİ VARDI

0 0

Çayyolu yakınlarında, Tulumtaş mevkiinde düşen helikopterde kaybettiğimiz 5 şehit bizi gerçekten son derece üzdü. Kederli ailelerine ve TSK mensuplarına başsağlığı diliyor ve bu kazanın son olmasını temenni ediyoruz. Yaşanan kaza geçmişte bu konuda yaşadıklarımızın yeniden canlanmasına yol açtı. Biliyorsunuz, Çayyolu semaları Kara Havacılık Okulu’nun helikopter eğitim sahası. 2002 yılında Yenimahalle Belediyesi Çayyolu Semt Birimi Danışma Kurulu’nun Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu’nun da katıldığı 7 Mart 2002’deki ilk toplantısında ele alınmış ve bu konuda bir dizi çalışma gerçekleştirilmişti.

Tuncay Alemdaroğlu’nun Yenimahalle Belediye Başkanlığı döneminde Çayyolu’nda oluşturulmuş bir “Yenimahalle Belediyesi Çayyolu Semt Birimi Danışma Kurulu” vardı. Bu kurulun Çayyolu mahalleleri muhtarları doğal üyeleriydi.

Sivil toplum örgütlerini temsilen ben (Engin Uç), okul aile birliklerini temsilen Binnur Kısacık, bölgedeki spor kulüplerini temsilen Erbay Batmaz, A. Taner Kışlalı Mahallesini temsilen Habip Kaygısız, Ümit Mahallesini temsilen Safa Demirkaya, Çayyolu (Köyü) Mahallesi’ni temsilen Muharrem Dalkılıç, Koru Mahallesi’ni temsilen Prof. Dr. Niyazi Karasar, Yenikent Mahallesini temsilen Celal Çoban, Konutkent Mahallesi’ni temsilen Rasih Yakakayı 18 – 19 – 20 Şubat 2002 tarihlerinde yapılan seçimler sonucu Danışma Kurulu üyesi oldular.

Mahalle Muhtarları ise; Konutkent Mahallesi Muhtarı Münevver Şeker, Koru Mahallesi Muhtarı Ali Ceylan, A. Taner Kışlalı Mahallesi Muhtarı Ayşe Sevil Kuru, Ümit Mahallesi Muhtarı Metin Vural, Çayyolu (Köyü) Mahallesi Muhtarı Şerafettin Özkan, Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ayla Özsüer’di. Bunlar Danışma Kurulu’nun doğal üyelerdi.

Ankara Barosu’nu temsilen Ayşe Banu Keser, Ankara İnşaat Mühendisleri Oda Temsilcisi Ethem Yavuz Deniz, Ankara Mimarlar Odası Temsilcisi Cahit Subaşı, Ankara Veterinerler Odası Temsilcisi Levent Kemeröz, Ankara Şehir Plancıları Odası temsilcisi Ömer Hamdi Kral, Ankara Tabip Odası temsilcisi Ali Gündel de bu kuruldaydı.

Danışma Kurulu’na Semt Birimi Koordinatörü Hakkı Yiğit başkanlık yapıyordu.

Yani toplam 20 isimden oluşan bir kuruldu.

Danışma Kurulu’nda bölge hakkında kararlar alınıyor ve Yenimahalle Belediyesi’ne gönderiliyordu. Alınan kararların aşağı yukarı hepsi uygulanıyordu.

O tarihteki Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu Danışma Kurulu’nu SEMT BELEDİYESİ olarak isimlendiriyordu ve ben Yenimahalle Belediye Meclisi’ni gördükten sonra burada, Çayyolu Semt Birimi’nde yaptığımız çalışmaların daha içerikli, daha bilinçli, daha yararlı olduğunu anladım.

O zamanlar Yenikent Mahallesi’nin adı bu kurulda Yaşamkent olarak değiştirildi. Bu karar valilikçe de onaylandı.

Çayyolu semalarının Kara Havacılık Okulu’nun eğitim sahası olmasından vatandaş son derece rahatsızdı ve bu konu Danışma Kurulu’nda da tartışıldı. Sonuçta bir grup oluşturuldu ve bu grup bir dizi görüşmeden sonra Danışma Kurulu’nu bilgilendirdi.

Gelen bilgiler, Çayyolu ve civarında toprak altında birçok düzenek kurulduğu, uçuş eğitimlerinin buna göre yapıldığı ve yeniden bu düzeneklerin başka bir yere kurulmasının son derece pahalı ve zaman alıcı olduğu; onun da ötesinde uçuş güzergahının hiçbir şekilde değiştirilemeyeceği doğrultusundaydı.

Bu kurul AKP’li Ahmet Duyar tarafından kaldırıldı. Semt Birimi Koordinatörlüğü yerine Semt Birimi Müdürü atandı. Fethi Yaşar’a birkaç kez söylememize karşın bir daha hiç uygulanmadı. Oysa, uygulansa bölge için daha iyi olurdu, diye düşünüyorum…

Engin Uç

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.