Haberler


Ankara'da Bir gecede 140 kar kazası
  • Yorumlar: 0
  • 30 Ocak 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2122
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ankara'da Bir gecede 140 kar kazası

0 0

Ankara’da önceki gece yarısı başlayan kar yağışı nedeniyle, trafik kazalarında artış olduğu bildirildi. Kar yağışıyla birlikte 140 trafik kazası meydana geldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar yağışının başladığı saat 02.30’dan itibaren önlemlerini artırdı. Şehir içinde trafik ekipleri ana artellerde ve yüksek kesimlerde yollarda inceleme yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin hazır tutulan 103 kürüme ve tuzlama aracı bulvar, cadde ve bağlantı yollarına yönlendirildi.

Havanın soğuk olması nedeniyle buzlananan yola yağan kar trafik kazalarını da artırdı. Gece yarısından sabah saatlerine kadar 140 trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 5 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, sabahın erken saatlerinde lastikleri uygun olmayan araçların neden olduğu tıkanmalar dışında ana artellerde bir sıkıntı olmadığını söylediler. Yetkililer, şehrin yüksek kesimlerinde sokaklarda bazı yolların kapalı olduğunu, bunun da gün içerisinde ilçe belediyelerle yapılacak koordinasyonla giderileceğini kaydetti.

Kar yağışı Ankara'da ulaşımı felç etti
Başkent Ankara'da gece yarısından sonra başlayan kar yağışı, ulaşımı felç ederken, kara ve demiryolu ulaşımı uzun süre aksadı.

Ankara'da hafta sonu tatilinin başlaması nedeniyle, başta öğrenciler olmak üzere memur ve işçiler kötü hava şartlarından etkilenmezken, Cumartesi günü çalışanlar ve dershanelere giden öğrenciler geçikmeli olarak işyerlerine ve dersanelere ulaabildiler.

Şehrin yüksek ve çevre semtlerinde yoğun karyağışı sonucu yollar ulaşıma kapanırken, olaya gecikmeli olarak müdahele ettiği gözlenen belediye ekipleri ancak ana artel yolları trafiğe açabildiler. Özellikle Mamak, Keçiören, Yenimahalle ve Sincan gibi ilçelerde bulunan ana cadde ve yollara uzun süre müdahele edilemediği gözlendi. Bu semtlerdeki yüksek yerlere başta Belediye Otobüsleri olmak üzere minibüs ve taksiler çıkamazken, işyerine gitmeye çalışanlar ana artellere yürüyerek ulaşmak zorunda kaldılar.

Ana arterlerde kazalar sonucu ulaşım ağır aksak
Başkent Ankara'da yoğun kar yağışı sonucu açık tutulmaya çalışılan ana arterlerde ise trafik meydana gelen çok sayıda kaza sonucu ağır aksak işledi. Yollarda uzun kuyruklar oluşurken, yolcular varacakları yere saatlerce sonra ulaşabildiler.

Banliyö trenleri düzenli işledi ama...
Başkent Ankara'da Kayaş- Sincan arasında sefer yapan Banliyö trenleri sabah saatlerinden itibaren seferlerini normal sürdürürken, Sincan yakınlarında meydana gelen makas arızası sonucu 08.30-9.30 arasındaki bazı sefeler gecikmeli olarak yapılabildi. Bir saatten fazla banliyö trenleri içinde bekletilen yolcular arızasın giderilmesinden sonra seferlerine devam etti.
 
Belediye yine başarısız oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli müdahalede bulunmaması yüzünden Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıkan ana bulvarlardan olan, Ankara'nın en işlek caddesi İran Caddesi'nde araçlar yolda kaldı. Kar ve buz nedeniyle yokuş yukarı çıkmadan yolda kalan araçların sürücüleri, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmadığını öne sürdü. Araç sürücüleri, "Ankara'da kısa süreli kar yağışı hayatı felç ediyor. Birkaç saat süren ve etkili olan kar bütün Ankara'da trafiği durduruyor. Belediye bizden kar lastiği takmamızı istiyor. Ancak belediyenin müdahale edip tuzlama ya da küreme yapması, onbinlerce aracın kar lastiği takmasından daha ekonomik" diye yakındılar.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.