Haberler


Ankara Çevre İlçe Belediyeleri boş durmuyor?
  • Yorumlar: 0
  • 08 Kasım 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2047
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ankara Çevre İlçe Belediyeleri boş durmuyor?

0 0

Ankara Çevre İlçe Belediyeleri boş durmuyor?
Ya biz de; tabii ki biz de ilçe olsak, beldemiz Çayyolunda belediye meclisimiz olsa bizden toplanan vergilerimiz Yenimahalle değil (Çayyolulu'lar) bizim alacağımız kararlarla bölgemize harcansa böyle olmazdı.

Evet KEÇİÖREN Belediyesi birçok yarım kalan projelerine para bulamazken yine de yöneticileri Türkiye'nin en büyük ikinci deniz suyu ile çalışan (Deniz Dünyası) Akvaryumunu yaptılar ve açılışı yeni yapıldı.

MAMAK Belediyesi Kartaltepe Kent Park projesi ile Ankara'nın en büyük çocuk oyun alanı ve meydanı, panaromik müze, spor alanları ,su aktivitileri projesini inşaa ediyorlar.

ETİMESGUT Belediyesinin yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve spor tesisleri v.s.

ÇANKAYA Belediyesi hizmet binası, sanat merkezi ve konser salonu projesi.

Bizde ise Ankara'nın 3. Büyük Yüzölçüm ve nüfusuna sahip belediyesi küçücük bir meydanı bırakın yapmayı daha tel örgülerindeki tutsaklığından bile kurtaramamıştır. Halbuki bir gece yarısı bu meydanı B.Şehir'in elinden kurtarmak için Atatürk heykeli bile dikeceklerdi.

Biz Çayyolunda ikamet edenler ulaşım sorunları ile boğuşmaktan başka bir şey istemeye bile takatımız kalmıyor.

Tabii ki Çayyolunda Belediyemiz çok güzel çocuk parkları ve açıkhava spor tesisleri yapıyor ama büyük ve güzel spor kompleksleri ile çocuklarımızla hoşça vakit geçirebileceğimiz değişik projeler yapılmasını istemez miyiz? İsteriz tabii ama bizim gelirlerimiz yukarıda bahsettiğimiz belediye gelirlerinden düşük değil ki fazlası olur de eksiği olmaz onlardan neyimiz eksik VİZYONUMUZ MU acaba?

Engellileri kullanarak gazete satışı yapan uyanık vatandaşlar artık yeter!!!
Lütfen Çayyolu-Ümitköy sınırlarını terk edin,elinize birkaç gazete alarak güya engelli vatandaşlarımıza yardım adı altında Ümitköy'de bulunan bankaların önü ile Carrefour market önünde bu gazeteleri gözümüze sokacak kadar ileri götürdünüz bu duygu sömürüsüne artık yeter diyorum.

Burası kanunsuzların ve dilencilerin cenneti değildir. Ümitköy'de de kanunlar yasalar işlemekte ve bunları işletmeye muktedir güvenlik güçleri vardır. Öyle sanıyorum ama defalarca yazmamıza rağmen Engelli derneklerini kullanarak ne olduğu belli olmayan gazeteleri bizlere neredeyse zorla satmaya kalkışanlara kimse dur diyemedi, halbuki yasaktır.

Her hangi bir belge düzenlemediği için kayıt dışı satış yaparak haksız kazanç ve çıkar sağlamaya çalışan bu şahıslar genelde engelli, özürlü, görmeyenleri koruma, lösemili hastalara yardım, sosyal yardımlaşma gibi isimlerle insanların vicdani duygularını sömürerek gazete ve benzeri şeyler satmaktadırlar.

Vatandaşlarımızdan da bu tür satış yapan kişilere inanmamalarını ve şüpheli gördükleri kişileri polise ihbar etmeleri ile bunun önüne geçebiliriz, saygılarımla.

Gölde bir damla suyunuz olsun !...
Kral Nemrud, İbrahim Peygamber’in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydana odunlardan büyük bir yığın yapılmış. Odunları tutuşturmuşlar sonra. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Korkmuş kaçmış bütün hayvanlar. İbrahim Peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış. Atacaklarmış ki Nemrud’un en güçlü bir kral olduğu anlaşılsın, kimse bir daha ona karşı gelmesin.

Bu sırada, bir karınca ağzında bir damla su ile koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan cehennem ateşine doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir kartal onun bu telaşını görüp hemen yanına yanaşmış: “Bu acelen niye? Nereye böyle?” diye sormuş.

Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, “Duymadın mı?” demiş. “Nemrud, İbrahim Peygamber’i ateşte yakacakmış. İşte, ateşin olduğu yere su götürüyorum.”

Bu sözleri duyan kartal kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye başlamış. “Sen şu ateşe dönüp hiç baktın mı?” diye sormuş. “Ne kadar büyük! Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?”

Su taşıyan karınca, “Olsun,” demiş. “hiç olmazsa safımız belli olur.”
(Bu hikaye Ümitköy İvme Dersaneleri kurucusu sayın Abdullah YÜKSEL'in yazısından alınmıştır.)

EVET NEDEN OLMASIN Kİ SEVGİYE KUCAK AÇMIŞ GÖNÜLLERİ VATAN SEVGİSİ İLE DOLU HER BİRİMİZ DOĞRU BİLDİĞİ YOLDA ÖNÜNDEKİ ATEŞİ SÖNDÜRMEK İÇİN BİRER DAMLA SU TAŞISA TAŞIDIKLARIMIZ ÖYLE BÜYÜR Kİ!!! BAKARSINIZ GÖL OLUR YANAN ATEŞİ SÖNDÜRÜR NE DERSİNİZ BU GÖLDE BİR DAMLA SUYUNUZ OLSUN İSTEMEZ MİSİNİZ?

Mehmet GÜRER
cayyolum.com - 08 Kasım 2010

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.