Haberler


ARTIK NE MEYDAN VAR, NE DE DEMOKRASİ!
  • Yorumlar: 0
  • 15 Temmuz 2013 16:37
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2522
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ARTIK NE MEYDAN VAR, NE DE DEMOKRASİ!

0 0

Çayyolu Haber Bülteni 27.07.2009'da aynen aşağıda yazılı bulunan haberi yapmış bizlerde sevinmiştik.

Şimdi Bu demokrasi meydanına neler oldu hatırlayalım ;

1. Meydan için düşünülen boş arsaya önce Büyük şehir Belediyesi Lunapark yapacaktı ama sivil toplum kuruluşlarının duruşu ve yasaların karşısında PES ettiler,

2. Meydan tartışmaları sırasında Arkadıum AVM arkasındaki "boş alanda" (Bu alanda en son 2009 'da Candan Erçetin konser vermişti.) gece yarısı operasyonuyla önce Yenimahalle belediyesi Atatürk büstü dikmeye kalkıştı, daha kaidesi konulmadan Büyükşehir Belediyesi bir gece ansızın buraya geldi kaideyi yıktı, meydanın etrafını tel örgülerle çevirdi. İçine de sanki halktan hesap sorarcasına 3 tane İŞ MAKİNASI yerleştirdi aylarca burada kalan iş makinaları paslandı. Bu alan halen dikenlik ve otluk , mezbelelik cezalı bir alan gibi tel örgüyle çevrili olup bölgenin görüntüsünü bozmaya devam ediyor.

3. Yine aynı yerin bitişiğinde Tiyatro yanında, Sayın Yenimahalle Belediyemizin öncülüğünde; önce Bahçemiz, sonra Komşu, daha sonra Fener Balıkçısı isimli resturantlar açıldı bunlar birer yıl aralıklarla kapandı gittiler, şimdilerde "PUB" açılıyor (PUB açılımı = bar, birahane,meyhane) hemen yanı başında ise Çayyoluspor minikleri halı sahada spor yapıyorlar!

4. Yine Belediye seçimlerinden sonra ne olduysa Mevlana Camisinin hemen önüne meydanın geleceği alana konumu hiç de uygun olmayacak şekilde ne hikmetse Kreş ve Anaokulu açıldı. (Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla…)

5. Yine yapılması düşünülen muhteşem meydan alanının diğer kısmına NORTH STAR isimli yüksek katlı AVM inşaatı yaptılar. Şimdilerde altında Beğen/dik hizmet veriyor.

6. Şimdilerde yine bu meydan alanının diğer bir kısmına Spor Toto Teşkilatı tarafından OLİMPİK YÜZME HAVUZU ile OLİMPİK BUZ PATENİ inşaatı başlayacak/MIŞ! 6 ay oldu tabelası var hala başlamadılar. Sanırız seçim yatırımı!

7. Çayyoluna Meydan projesi ile ilgili sayın Belediye Başkanımız ne demişti hatırlayınız;

Ben burayla ilgili üç aydır çalışıyorum. Burası yasalara göre bizim. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar görevini yapmadığı için şimdi orada tasarruf yapmak istiyor. Yani Çayyolu halkı cezalandırılacak. Burası meydan için en uygun yer. Bunun dışında Çayyolu’nda meydan yapılabilecek bir alan yok. Büyükşehir Belediye Başkanımızla seçim sonrası 1.5 saat görüştüm. Başkan’a ‘Yenimahalle ile ilgili hayırlı ne yapacaksan senin önünü açarım, engel olmam. Ne senin yetkine dokunurum ne de seni kendi yetkime dokundururum’ demiştim. Çayyolu’nun cezalandırılmasına katiyen müsaade etmeyeceğim.

Çayyolu’nda yaşayan yurttaşlar, Yenimahalle Belediyesi’nin “Demokrasi Meydanı” projesini benimsemiş ve onay vermişti. Karara tepki gösteren Yenimahalle Belediyesi, bahar aylarında başlatmayı planladığı “Demokrasi Meydanı” projesini öne çekti ve çalışmaları başlattı. İlk gün toprak zemin üzerine mucur dökmeye başladı. İkinci gün, mucurun üzerine demir hasırlar döşendi ve beton döküldü. Alanın bir kenarına iki metrelik Atatürk heykeli dikilecekti. Ancak ikinci günün akşamı gelen Anakent Belediyesi ekipleri yapılan çalışmaları dozerlerle yerle bir ettiler. Cumhuriyet/Ank. 25.12.2009 Ali Öztürk

8. Şimdi Bir meydanı bile yapamayanlar yakında oy istemeye çıkacaklar, Büyükşehir Belediye Kanunu’na göre meydan yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, şunları söylemişti;

Bazıları belediye başkanı olmuşlar ama hala kanunları öğrenememişler. ‘Ben buraya meydan yapacağım’ diyor. Meydan yapma yetkisi Büyükşehir Belediye Kanunu’na göre, kime ait? Büyükşehir Belediyesi’ne. O halde bu arkadaşımız kanunu bilmiyor, öğrenecek. Yeni belediye başkanı olduğu için bunları öğrenecek.

Başkan Gökçek, Yenimahalle Belediyesi’nin alanda herhangi bir uygulama yapması durumunda ise derhal müdahale edileceğini ve yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

9. İşte sayın Çayyolulular DEMOKRASİ MEYDAN Projemizin hazin sonu böyle oldu, giriş , gelişme ve SONUÇ ;

Sonuçta tüm yetkililerimiz el birliği içerisinde meydanımızı ucundan kenarından İSTEMEYEREK! de olsa parçalayarak bize soluk alacak bir meydan bırakmadılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz artık Çankaya'da hakkımızı arayacağız.

Mehmet Gürer
Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.