Haberler


AKP, CHP, MHP’de kurmaylar Ankara’dan aday
  • Yorumlar: 0
  • 21 Nisan 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1816
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

AKP, CHP, MHP’de kurmaylar Ankara’dan aday

0 0

Partilerin yönetim kadroları başkent listelerinde
Ankara, AKP, CHP ve MHP’nin kurmaylarıyla temsil edilmeye hazırlanıyor. Milletvekili aday listelerinde partilerin yöneticileri ilk sıralarda yer aldı. CHP’nin Ankara listesi 1 isim dışında tamamen değişirken, AKP’de 4 isim liste dışı kaldı.
 
CHP, Haziran seçimleri öncesinde Ankaralıların karşısına yeni isimlerle çıkacak. Ankara milletvekillleri Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Nesrin Baytok, Tekin Bingöl, Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı gibi partinin önde gelen isimler liste dışı kalırken, sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı kendisine yer bulabildi. CHP’nin Ankara adayları arasında parti yöneticilerinden Halıcı’nın yanı sıra Sencer Ayata, Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin de yer aldı. CHP’nin tarım politikalarının mimarı Gökhan Günaydın, 2. bölge 4. sıradan, emek hareketi üzerine çalışmaları ile tanınan Doç. Seyhan Erdoğdu 2. bölge 5. sıradan aday oldu. Eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan 1. bölge 3. sıradan, iş kadını ve CHP’nin “Genceartı” projesinin başındaki isim Aylin Nazlıaka 1. bölge 4. sıradan aday oldu. CHP’nin en genç isimleri arasında yer alan Ekrem Kerem Oktay, Emre Doğan da Ankara listelerinde üst sıralarda yer aldı.
 
Kurmay ağırlığı
AKP’nin Ankara milletvekilleri arasında 4 bakan bulunuyordu. Cemil Çiçek, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Zafer Çağlayan. Yeni listede Ali Babacan ile Cemil Çiçek iki bölgede liste başı olarak yerlerini korudu. Atalay memleketi Kırıkkale’ye, Çağlayan ise Mersin’e kaydırıldı. Bakanlar kadar AKP genel başkan yardımcıları da listelerde geçen dönemde olduğu gibi ağırlıklı yer aldı. AKP yöneticilerinden Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Haluk İpek, Salih Kapusuz, seçilecek yerlerden yine aday. Bunlara ek olarak Erdoğan Ankara’ya Başbakanlık’ta yakın çalıştığı genç danışmanlarını da Ankara listelerine taşıdı. Erdoğan’ın konuşmalarını yazan siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan 1. bölge 6. sıradan, basına açtığı davaların avukatlığını yapan ve AKP Gençlik Kolları Başkanı olan Fatih Şahin 1. bölge 7. sıradan, danışmanı Emrullah İşler 2. bölge 8. sıradan, eski Gençlik Kolları Başkanı Zelkif Kazdal, 2. bölge 7. sıradan aday oldu.
 
Erdoğan’ın eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’i aday yapmayı düşündüğü belirtilmişti. Ancak Güzel, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirince aday olamadı. Erdoğan Güzel’in yerine eşi Ülker Güzel, 1. bölge 8. sıradan Ankara listesine girdi. AKP’de Aşkın Asan, Zeynep Dağı, Faruk Koca, Said Yazıcıoğlu ise listeye giremedi.
 
Ankara’da ilahiyatçı aday
MHP lideri Devlet Bahçeli ise seçilebilir yerlere, “kurmay takımı” ile AKP ve MHP’den partiye katılan isimleri yerleştirdi. MHP’nin halen parlamentoda 2’si birinci bölge, 2’si de 2. bölge olmak üzere 4 milletvekili bulunuyor. Halen milletvekili olan Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile Bahçeli’nin “imaj danışmanı” olarak kamuoyuna yansıyan danışmanı Zühal Topcu 1. bölgede ilk iki sırayı paylaştı. AKP’den istifa edip MHP’ye katılan Ankara Milletvekili Zekai Özcan, 3. sırada, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı ve MHP MYK Üyesi Doğan Cansızlar, 4. sırada yer aldı. Öğretim üyesi Mevlüt Karakaya, Planlama Uzmanı Recep Dumanlı da 5 ve 6. sıralarda yer aldı. 2. bölgede Ankara Milletvekilleri olan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı “liste başı” olurken, Genel Sekreter Cihan Paçacı ikinci sıraya yerleşti. MHP MYK üyesi de olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdem’i 2. bölge 3. sıradan aday gösteren Bahçeli, 4. sıraya da yine öğretim üyesi Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’yi koydu.

Cumhuriyet - ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.