Basit Forum


Tüm Forum Aktiviteleri › Eda


  • 15 Ağustos 2016 11:35 Mesaj Yazdığı Konu(lar): Ziyaretçi Defteri
    Öncelikle belirteyim, hayvanların her türlüsünü severim. Ailemizin birer ferdi olan 5 köpeğimiz, 1 kedimiz var, sokaktaki her hayvanı gördüğümde sever, yemek ve su veririm. Dolayısıyla şimdi yazacaklarımın hiçbir şekilde hayvan sevmemeye bağlanmamasını rica ediyorum. 
    Çayyolu Çankaya Belediye Binasının arkasındaki Muharrem Dalkılıç Parkı, yani pek çoğunuzun her gün yürüyüş için kullandığı park pek çok köpeğe de ev sahipliği yapıyor yıllardır. Bu park aynı zamanda bizim sitemizin de önünde yer alması sebebiyle ayrı bir güzelliği var bizim için. 3 yıl öncesine kadar sitedeki herkes ve çevre sitedekiler ve hatta dışarıdan arabayla gelenler bu parka köpekleriyle birlikte gelip, onlarla birlikte yürüyüş yapardı. Biz de evimizin önü olması sebebiyle her gün köpeğimizi buraya çıkarırdık. Parktaki köpekler son derece uysallardı ve onlar da bizimle birlikte yürür, sanki köpeklerimizi koruyor gibi beraber gezerlerdi, oynarlardı. 3 sene önce hala kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir zehirleme gerçekleşti ve bu uysal köpeklerin hepsi katledildi. 
    Yerlerine ise 3 adet kocaman boy köpek geldi ve bu parkı mesken edindi. O günden beri olanları kısaca söyleyeyim; ben köpeğimi parka çıkaramıyorum, 2 kere parçalamak için üzerimize atladılar çevreden yetiştiler de zor kurtardık. Bahçemizde yaşayan bir sokak köpeğimiz var, ismi Zeyna, eskiden beri parka gelenler onu tanır. En sevdiği şey sabahları parka çıkıp yürüyüş yoluna yatıp güneşlenmekti, 3 kere tam anlamıyla parçalandı, ölümden döndü, şu anda sitenin dışına adımını atmıyor. Parkta akşamları yürüyüş yaparım, her gün lanetli bir parka geldiğini bilmeyen masum insancıklar masum köpeklerini bu güzel parka getiriyor ve her gün bunların üzerine saldıran bu koca saldırgan köpeklerden koşturarak kurtarıyoruz. Benim göremediğim pek çoğu kesin telef olmuştur, düşünemiyorum bile. Böyle bir travma olamaz hem köpekler ve hem de sahipleri için.
    Şimdi gelelim asıl konuya, belediye bu köpekler için sayısız şikayet alıyormuş, köpekleri ise toplayıp götürdüğünde parka yürüyüş için gelen, onlara yemek ve su veren hayvansever insanlarımız böyle şey mi olur getirin onları diyormuş ve belediye de aynı yere bırakmak zorunda kalıyormuş. Şimdi güzel kardeşim, bak ben hayvan severim, ama nasıl insanın kötüsü varsa hayvanın da kötüsü oluyor. Ben evimin önündeki parka çıkamıyorum, komşularım çıkamıyor, bahçemdeki köpeğim parçalandı, beni de köpeğimle gördüklerinde neredeyse parçalıyorlardı! Bu hayvanlar orada terör yaratıyor, parkı kullanamıyoruz. Oysa bir Seğmenler olmasa da ne güzel bir parkımız var orada, herkes haftasonları gelip köpekleriyle çimlere oturmak istiyor. O belediyenin yaptığı minicik köpek oyun alanında köpeğini sosyalleştirmek istiyor. Ama yapamıyor, çünkü adım attığı anda üzerine çullanan koca koca 4 köpek var! 
    Aynı fikirde olan ve bu saydıklarımı yaşamış, onların elinden köpek kurtarmış, olmadı şahit olmuş da korkusundan birşey yapamamış pek çok insan olduğuna eminim. Lütfen birşey yapılsın bunlara artık. Hayvan seviyoruz evet ama bu derece saldırgan hayvanlar için bir çözüm bulunması şart.